- Hverdagen min er like gøy i dag som da jeg startet

Marthe Vee | Masterclass 2023

Skrevet av Henning Lefsaker 29.11.2023

F8 A3869
Marthe under speed meetings på Øya Internationals. (Foto: Henning Askjer Lefsaker).

Marthe Vee er manager og prosjektleder i Little Big Sister, et lite management- og PR selskap som jobber med og for artister. I Little Big Sister jobber hun tett med artister som Gabrielle, ARY og Sval, og har også ansvar for eksterne PR-prosjekter.

1. Fortell litt om selskapet du jobber i, og hva du gjør der?

Jeg jobber i Little Big Sister, et management og PR-selskap – som jobber med artister som Karpe, Emilie Nicolas, B-Boy Myhre og Cezinando.

2. Hvilke artister/prosjekter jobber du med?

Vi er et lite team som samarbeider tett på tvers av alle artistprosjektene, men mine hovedprosjekter er Gabrielle, ARY og Sval. I tillegg gjør jeg PR på prosjektbasis, akkurat nå for Delara og No. 4.

Marthe og ARY pa Oya Foto Christine Klasbu
Marthe og ARY backstage på Øyafestivalen 2023. (Foto: Christine Klasbu).
Spellemann ARY Foto privat
ARY vant Spellemann for Årets Elektronika. Fra Venstre: Marthe Vee, Magne Davidsen, Ariadne Loinsworth og Martin Gammelsæter. (Foto: Privat).
Sval Marthe og Trine Jacobsen pa Musikkforleggerprisen Foto Jonathan Vivaas Kise
Sval, Marthe og Trine Jacobsen på Musikkforleggerprisen. (Foto: Jonathan Vivaas Kise)
Gabrielle Marthe og Gabrielle pa Oya
Gabrielle og Marthe på Øyafestivalen. (Foto: Privat).

3. Hva gjør du mest i løpet av en jobbdag?

De foregår som regel på kontoret, med de to rå kollegaene mine – Silje og Trine. Skriver mye mailer, drodler og planlegger.

4. Hva liker du mest med jobben din?

Som manager får du være tett på de fleste delene av et artistliv: fra musikken skapes til den skal ut til fansen på konsertscenene, og alt det imellom. Å følge en artist over lengre tid, og bidra til å oppnå felles mål, er utrolig inspirerende.

For meg handler jobben om å tenke ut løsninger på små og større utfordringer, og å få mennesker til å møtes – gjennom musikken. Å jobbe med hvordan musikken skal nå nye fans, gjennom nye plattformer eller måter å kommunisere på, syns jeg er noe av det mest spennende.

Ingen dag er lik, som gjør at hverdagen min er like gøy i dag, som da jeg startet. Å jobbe i et lite team, hvor vi kjenner hverandre godt, heier og hjelper hverandre, setter jeg høyt. Skikkelig lagfølelse.

Keychange Foto akam1k3
Little Big Sister vant Keychanges Inspiration Award i 2022. Fra venstre: Limita Lunde, Trine Jacobsen, Silje Larsen Borgan og Marthe Vee. (Foto: akam1k3).

5. Hva brenner du mest for å få til?

En bærekraftig og inkluderende musikkbransje, i et samfunn som anerkjenner verdien av musikk – og et kulturliv hvor alle stemmer blir inkludert.

6. Hva ser vi mer av i musikkbransjen i Norge om 5 år?

Jeg håper vi ser mer mangfoldige og likestilte festivalplakater og topplister. Og ikke minst: bredde i alle ledd i musikkbransjen, flere kvinnelige lyd- og lysteknikere, bookingagenter, festivalsjefer, styreledere og så videre.

7. Hva er den mest minneverdige opplevelsen du har hatt i karrieren så langt?

Å oppleve konserter igjen, etter to år med nedstengning av kulturlivet, var spesielt. Karpe, som fylte 10 x Spektrum og Gabrielle som spilte for et fullsatt Bergenshus Festning, er et par av de uforglemmelige øyeblikkene det året. Jeg husker også godt første gang jeg hørte ARYs album «For Evig» og måtte sette meg ned på en benk i London, fordi det traff meg sånn.

220827 222940 gabrielle bergen christofferkrook
Gabrielle på Bergenhus Festning (Foto: Christoffer Krook)


8. Hvilke tre låter / artister fra Norge burde vi høre på akkurat nå? (Maks én av dine egne)

Gabrielle – 1 til blindvei / 24 timer naken

Må trekke frem denne perlen fra «Snart, Gabby»-albumet, perfekt til rolig helgefrokost eller en rusletur i minusgradene.

Swank Mami – I Saw U

Jeg så henne på by:Larm – stjerne! Anbefaler hele EPen, men spesielt denne låta.

Delara – Chesme Man (Delara’s Version)

Fikk skikkelig klump i halsen første gang jeg hørte denne låta, en nydelig avslutning på Delaras debutalbum, som ble sluppet i november.

Masterclass er et kompetanseprogram drevet av Music Norway som skal sikre rekruttering av yngre bransjetalenter med internasjonale vekstambisjoner.