- Trodde aldri jeg skulle ende opp som manager

Ali Al-Easawie | Masterclass 2023

Skrevet av Henning Lefsaker 01.11.2023

Get FAT profilepics 2
Masterclass-profil Ali Al-Easawie. (Foto: Roj Ferman).

Ali Al-Easawie er artistmanager hos Get FAT. Music Group, med erfaring innen artistutvikling, prosjektledelse og turnéadministrasjon for nasjonale og internasjonale artister. Basert i Bergen, samarbeider han aktivt med bransjeprofesjonelle for å fremme prosjekter med global appell.

1. Fortell litt om selskapet du jobber i, og hva du gjør der?

Jeg jobber som artist manager hos Get FAT. Music Group grunnlagt av Aldin Duratovic. Som artistmanager er min rolle å sørge for at artistene under min vinge har en strukturert og effektiv vei mot suksess. Jeg er involvert i alle aspekter av artistens karriere, fra planlegging og kreativ utvikling til prosjektledelse og turnéadministrasjon. Min jobb er å støtte artistene og hjelpe dem med å nå sitt fulle potensial.

I Get FAT. Music Group setter vi fellesskapet i sentrum av alt vi gjør. Vår suksess, både nasjonalt og internasjonalt, er en direkte konsekvens av vår evne til å samarbeide effektivt. Vi jobber sammen for å lage musikk av høy kvalitet og beveger oss i takt med musikkbransjens dynamiske natur. Vi har utviklet en unik kultur som setter den enkeltes karriere i sentrum, samtidig som vi drar nytte av samholdet i gruppen. Get FAT. Music Group handler om å forene talentene våre for å oppnå ekstraordinære resultater.

Get FAT. Music Group har en innovativ og fremtidsrettet tilnærming til å drive et plateselskap og management. Artistene er i fokus, og de får full kreativ frihet og eierskap til sitt arbeid. Dette ligger til grunn for selskapets ideologi.

Snapinsta app 340481247 242415748165954 7639338039675649405 n 1080
I mars reiste Ali og Mr. Simon etter invitasjon fra Harmonize, til Tanzania med mål om å utvide nettverket og styrke samarbeidet med lokale artister. (Foto: Privat).
Snapinsta app 385296062 841877247555082 7561718254786799317 n 1080
Helgetur til Gdansk, Polen. (Foto: Privat).

2. Hvilke artister/prosjekter jobber du med?

Jeg har gleden av å representere en rekke talentfulle artister gjennom Get FAT. Music Group. En av de mest fremtredende artistene jeg jobber med er Simon Ryghseter, bedre kjent som Mr.Simon. Han har oppnådd betydelig suksess i den afrikanske musikkscenen og har blitt anerkjent for sitt arbeid på flere utgivelser. Jeg er også involvert i flere andre spennende prosjekter som spenner over ulike musikksjangre. I tillegg jobber jeg som day to day manager for Spellemannsnominerte SALTI, som har bygget seg et sterkt navn gjennom EP ́ene "Angels" og "Demons." Dette er bare noen av prosjektene som jeg er involvert i og som utgjør en spennende del av min daglige arbeidshverdag. Videre har vi også flere nye, spennende prosjekter som vi for øyeblikket jobber med, selv om jeg dessverre ikke kan dele detaljer om dem på nåværende tidspunkt. Det er mye som foregår, og jeg ser frem til å dele mer om disse prosjektene når tiden er inne. Get FAT. har også artister som 8lanco, CCA Jonas, Edot Lawrence, Margo Raats og Laurent Kelemendi, i tillegg til produsentene Prettiboi og BBMario som er en del av vår dynamiske artiststall. Alle disse talentene har markert seg i ulike musikksjangre og brakt noe unikt til bordet.

Faktaboks: Mr.Simon

Mr. Simon er en artist og produsent som har gjort seg bemerket i Øst-Afrika og spesielt i Tanzania. Han har bidratt på produksjon, miksing, mastering, og co-skriving på 40 utgitte prosjekter mellom 2021 og 2023. Hans samarbeidsprosjekter har over 120 millioner avspillinger på ulike strømmeplattformer. I 2021 ble Mr. Simon anerkjent med hele fire nominasjoner under Tanzania Music Awards, som tilsvarer Grammys i Tanzania.

3. Hva gjør du mest i løpet av en jobbdag?

En typisk arbeidsdag innebærer en omfattende rekke oppgaver, og min rolle er i stadig endring for å møte de skiftende behovene i musikkbransjen. Jeg tilbringer mye tid på prosjektplanlegging, der jeg jobber sammen med artistene for å utvikle grundige strategier for utgivelser, markedsføring og turnéplanlegging. Dette krever en dyp forståelse av artistens kunstneriske visjon og en kreativ tilnærming for å maksimere potensialet i hvert prosjekt.

Kommunikasjon og samarbeid er essensielt. Jeg jobber tett med ulike aktører i musikkbransjen som produsenter, musikere, promotører og plateselskaper. Denne samhandlingen hjelper oss med å etablere sterke partnerskap og sikre at alle nødvendige ressurser er tilgjengelige for artistene jeg representerer.

En annen viktig del av min jobb er å være en løsningsorientert problemløser. Uansett hvilke utfordringer som oppstår, er det min oppgave å finne kreative løsninger. Dette kan innebære å lage alternative planer, forhandle avtaler eller finne nye måter å promotere og distribuere musikken på. Hver dag bringer nye utfordringer og muligheter, og det er min rolle å sikre at alt går smidig for artistene på vei mot suksess.

396312617 3560065650977301 7418501713990382711 n
DJ-sett på Landstreffet i Bergen med Andreas Øvretveit i 2017. (Foto: Mindaugas Kumstys).

4. Hvordan var din vei inn i musikkbransjen?

Min reise inn i musikkbransjen har vært langt fra en rett linje. Den begynte uten en klar visjon og tok meg gjennom ulike roller, fra DJ til musikkprodusent, A&R og tourmanager. Hver rolle var en mulighet til å lære og vokse, og de formet gradvis min forståelse av bransjen. Aldri trodde jeg at jeg skulle ende opp som artistmanager. Men denne dynamiske reisen var avgjørende for at jeg skulle finne min nisje og min lidenskap for å hjelpe artister til å lykkes. De mest betydningsfulle øyeblikkene på reisen min hittil har vært møtene med inspirerende mennesker som har formet meg både personlig og profesjonelt. En av disse personene var Aldin Duratovic, en mentor som ikke bare delte verdifull kunnskap, men som også konstant utfordret meg. Han hjalp meg med å finne min retning i bransjen og forstod mitt potensial før jeg selv gjorde det. Det er slike enestående personer som har bidratt til at jeg konstant er i bevegelse i utviklingen.

Mens jeg ser tilbake på min reise, er det en ting som alltid driver meg fremover: En urokkelig ambisjon om å nå høyder som selv i dag er utenfor min horisont. Jeg er ennå ikke der jeg ønsker å være i bransjen, men dette er en reise som aldri slutter. Jeg arbeider kontinuerlig for å bryte grenser, utfordre bransjestandarder og gi artister muligheten til å realisere sitt fulle potensial. Jeg har alltid trodd på at suksess er en reise, ikke en destinasjon.

"Ha en tydelig plan, vær forberedt på hardt arbeid, husk alltid din lidenskap og visjon, og bygg sterke relasjoner"

— Ali Al-Easawie

F8 A6066 2
Masterclass-gjengen 2023 (foto: Henning Lefsaker)

5. Hva er dine råd til unge og fremadstormende artister/bransjeaktører som ønsker å lykkes i dagens internasjonale musikkbransje?

Det er en viktig distinksjon mellom å etablere seg i bransjen og faktisk lykkes i den. Når det gjelder å lykkes, handler det om hvor langt du er villig til å gå og hvor høye målene dine er. I mitt tilfelle har jeg alltid hatt ekstremt ambisiøse mål som noen kanskje vil kalle "out of this world," og disse målene setter standarden for min tilnærming til bransjen.

Det første rådet jeg vil gi er å utvikle en klar og detaljert plan for din karriere. Det er enklere å navigere i bransjen og ta stegene mot suksess når du har dine mål og strategier nedtegnet, svart på hvitt. En plan gir deg retning og hjelper deg med å unngå å gå deg vill i et stadig skiftende landskap.

Det andre rådet er å være dedikert og forberedt på hardt arbeid. Å nå ambisiøse mål krever innsats og utholdenhet. Vær villig til å legge ned arbeidet som trengs, og alltid vær åpen for å lære. Suksess kommer sjelden over natten, så vær tålmodig og vær klar til å jobbe mot målene dine dag etter dag.

Det tredje rådet, og kanskje det viktigste, er å aldri glemme hvorfor du begynte i musikkbransjen. La lidenskapen og visjonen din være drivkraften bak alt du gjør. Musikk er en reise, og i de mest krevende øyeblikkene vil din kjærlighet for det du gjør og troen på din egen visjon være det som bærer deg videre. Så, i korte trekk, ha en tydelig plan, vær forberedt på hardt arbeid, husk alltid din lidenskap og visjon, og bygg sterke relasjoner. Dette er bare mine personlige råd og ikke en oppskrift.

Masterclass er et kompetanseprogram drevet av Music Norway som skal sikre rekruttering av yngre bransjetalenter med internasjonale vekstambisjoner.