The Music Manager #14: Paal Nilssen-Love

Paal Nilssen-Love utfordrer grensene for hvor mange konserter og reisedøgn det er mulig å ha i året. I denne episoden forteller trommeslageren om hvordan han organiserer konserter og turneer med musikere over hele verden og nærmer seg 200 konserter i året.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 02.03.2023

Eksportpodden no14 nettsiden Paal Vegard8
Eksportpodden The Music Manager nummer 14 Paal Nilssen-Love (Montasje: Karoline Røed Tønnesen))

Paal Nilssen-Love fra Stavanger er jazz- og improvisasjonsmusiker og har vært gjennom en stor mengde band-konstellasjoner som spenner fra duoer og trioer til større ensembler.

Nilssen-Love har utmerket seg med et høyt aktivitetsnivå i Norge og internasjonalt over flere år. Han er nylig tilbake fra et opphold i Etiopia med ensemblet Large Unit, og en turné i Brasil med sekstetten Love 3:3, begge steder med lokale musikere intergrert i bandene.

I tillegg driver han sitt eget plateselskap og har vært med å starte flere festivaler som fungerer som internasjonale plattformer for jazz, improvisert musikk, og mye mer.

Før Large Unit markerer 10 år som band med en tredagers minfestival på Victoria Jazzscene i slutten av mars, rakk Nilssen-Love innom podcaststudioet for å snakke med Vegard Waske om hvordan han organiserer en hektisk karriere.

Episoden finnes også hos Apple Music og Acast.

Music Norways podkastkanal Eksportpodden er vertskap for serien The Music Manager, som lages av Vegard Waske. I The Music Manager møter Waske andre managere som opererer i ulike markeder og som går i dybden på hvordan de jobber med sine klienter internasjonalt.

Vegard Waske er manager for Cashmere Cat som har gjort stor suksess i USA som låtskriver og produsent for artister som Justin Bieber/Kid Laroi, Halsey, Travis Scott, The Weeknd, Kanye West og Ariana Grande. Waske har en mangfoldig bakgrunn som blant annet hardcore-trommeslager, journalist, Slottsfjell-booker, og har vært manager for blant andre JR Ewing, Jaga Jazzist og Lindstrøm. Waske driver Mandelbaum Management som i tillegg til Cashmere Cat huser Digitalism, Charlie Cunningham, TRXD og Bearson. «The Music Manager» for Music Norways podkast-kanal Eksportpodden er Waskes første podkast-serie.