The Music Manager #16: Maja S. K. Ratkje

Komponist og utøver Maja Solveig Kjelstrup Ratkje har utmerket seg med høyt aktivitetsnivå både i Norge og internasjonalt og har fått gjennomslag på mange musikalske områder. I denne episoden av The Music Manager snakker Ratkje om hvordan hun organiserer sin internasjonale aktivitet innenfor samtidsmusikkbegrepet.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 05.06.2023

Montasje Vegard Waske Maja Ratkje. Foto Maja: Ellen Lande Gossner
I The Music Manager #16 møter Vegard komponist og utøver Maja S. K. Ratkje. (Foto Ratkje: Ellen Lande Gossner)

Biografien til Maja S. K. Ratkjes er omfattende, men blant hennes langvarige samarbeid finner vi bandene Poing og Spunk, foruten prosjektene hun har med Lasse Marhaug og Stian Westerhus. Som sanger fikk hun oppmerksomhet for albumet «Voice» (Rune Grammfon, 2002) og Ratkje har også gitt ut albumet «River Mouth Echoes» på John Zorns plateselskap Tzadik.

Internasjonalt har Ratkje vært solist med Engegårdskvartetten, BBC Scottish Symphony Orchestra, Ensemble Intercontemporain og Klangforum Wien, og hun har komponert orkesterverk, kammerverk, verk for stemme og multimediaverk. Ratkje har blitt fremført og vært profilert komponist ved flere festivaler i Norge og utlandet, blant annet ved anerkjente Huddersfield Contemporary Music Festival i England og Donaueschingen i Tyskland.

Ratkje beveger seg innenfor mange forskjellige felter på både på hjemmebane og ute i verden og i denne episoden av The Music Manager spør Vegard Waske hvordan hun setter opp sin internasjonale karriere.

Episoden finnes også hos Apple Music og Acast.

Music Norways podkastkanal Eksportpodden er vertskap for serien The Music Manager, som lages av Vegard Waske. I The Music Manager møter Waske andre managere som opererer i ulike markeder og som går i dybden på hvordan de jobber med sine klienter internasjonalt.

Vegard Waske er manager for Cashmere Cat som har gjort stor suksess i USA som låtskriver og produsent for artister som Justin Bieber/Kid Laroi, Halsey, Travis Scott, The Weeknd, Kanye West og Ariana Grande. Waske har en mangfoldig bakgrunn som blant annet hardcore-trommeslager, journalist, Slottsfjell-booker, og har vært manager for blant andre JR Ewing, Jaga Jazzist og Lindstrøm. Waske driver Mandelbaum Management som i tillegg til Cashmere Cat huser Digitalism, Charlie Cunningham, TRXD og Bearson. «The Music Manager» for Music Norways podkast-kanal Eksportpodden er Waskes første podkast-serie.