The Music Manager #13: Lena Midtveit

Lena Midtveit er administrerende direktør i Sony Music Norway og har vært med på de store svingningene som platebransjen og har gått gjennom fra 90-tallet frem til i dag. Men hvordan opererer Sony Norge som eksporterende selskap? Midtveit forteller om Peder Elias’ popularitet i Sør-Korea, Taiwan og andre markeder i Asia, samt om en nysignering i Sony-systemet som er i startgropen på en internasjonal karriere med utgangspunkt i det aller største markedet, nemlig USA.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 20.01.2023

Lena Eksportpodden Lena Vegard web
Lena Midtveit i Sony Music Norway og hunden Alba er gjester i hos Vegard Waske i The Music Manager (Kollasje: Karoline Røed Tønnesen)

Lena Midtveit har gått gradene i platebransjen og fra toppen i Sony Music Norway har hun overblikk over trendene i norsk og internasjonal platebransje som få andre. I denne episoden av The Music Manager snakker Midtveit om hvordan bevegelsene i streamingmarkedet påvirker måten Sony innretter virksomheten sin på, og strategien bak å kjøpe seg inn i andre selskaper i norsk musikkbransje.

Samtidig er Sony et internasjonalt orientert selskap og opplever suksess i Sør-Korea og Tawian, og gryende etterspørsel i andre asiatisk territorier for artisten Peder Elias. De orienterer seg også andre veien, mot USA, og har en ny artist på gang som har tatt sine første virale skritt i det aller største markedet.

Episoden finnes også hos Apple Music og Acast.

Music Norways podkastkanal Eksportpodden er vertskap for serien The Music Manager, som lages av Vegard Waske. I The Music Manager møter Waske andre managere som opererer i ulike markeder og som går i dybden på hvordan de jobber med sine klienter internasjonalt.

Vegard Waske er manager for Cashmere Cat som har gjort stor suksess i USA som låtskriver og produsent for artister som Justin Bieber/Kid Laroi, Halsey, Travis Scott, The Weeknd, Kanye West og Ariana Grande. Waske har en mangfoldig bakgrunn som blant annet hardcore-trommeslager, journalist, Slottsfjell-booker, og har vært manager for blant andre JR Ewing, Jaga Jazzist og Lindstrøm. Waske driver Mandelbaum Management som i tillegg til Cashmere Cat huser Digitalism, Charlie Cunningham, TRXD og Bearson. «The Music Manager» for Music Norways podkast-kanal Eksportpodden er Waskes første podkast-serie.