Vi drar til Arendalsuka

Skrevet av Edvard Olai Brekke Værland 13.08.2021

Arendalsuka 2019 debatt - Mona Hauglid

(foto: Arendalsuka 2019 / Mona Hauglid)

Den 16. til 20. august er Music Norway i Arendal for å delta på Arendalsuka.

- Det er valgår, og i dette valget blir det enda viktigere å sette eksportørene på kartet. Det har vært lang tid med stengte grenser. Mange har tæret på reservene, og det er viktig at politikerne ikke glemmer hva restriksjonene gir av senvirkninger for artister og selskaper, sier Kathrine Synnes Finnskog, direktør i Music Norway.

- Igjennom krisen har vi vært i løpende dialog med bransjen, og vi fikk med oss noen tydelige råd som som blir våre priorteringer i møte med politikerne under Arendalsuka. Det er viktig for oss å legge vekt på at krisen ikke er over for musikkbransjen i det den normale konsertvirksomheten starter igjen.

- Det er også viktig at infrastrukturen i Norge sikres. Det var urovekkende å lese at medlemmene i Bransjeforeningen for sceneteknisk produksjon (BFSP) har mistet nærmere èn av fem av sine ansatte i løpet av krisen. I vår bransje er vi gjensidig avhengige av hverandre, så nå gjelder det å holde sammen og være samstemte i møtet med politikerne, avslutter Finnskog.

Om Arendalsuka
Arendalsuka samler om lag 100 000 mennesker fra norsk politikk, næringsliv, interesseorganisasjoner og media. Programmet består av debatter, foredrag, konserter og andre møteplasser. Inspirasjonen til arrangementet kommer fra Almedalsveckan i Sverige.

Fra Music Norway deltar Kathrine Synnes Finnskog og Edvard Olai Brekke Værland.