– Vi opplever stor interesse fra diverse aktører både i UK, Tyskland og generelt Europa.

Manager Kasper Waag fra Made Management har store planer for artist og låtskriver SKAAR i 2023.

Skrevet av Tina Brodal 29.01.2023

Kasper Waag fra Made Management med SKAAR Foto: privat/Kasper Waag
Kasper Waag er manager for SKAAR i Made Management. Foto: Privat/Kasper Waag

Det er fem år siden artist og låtskriver Hilde Skaar, bedre kjent under navnet SKAAR, debuterte som soloartist med singelen «Higher Ground». Siden dette har 24-åringen fra Stord i Vestland blant annet blitt nominert til årets nykommer under P3 Gull 2019, årets stjerneskudd under Bylarm-festivalen 2020 og nominert til en Spellemann i 2021.

Manager Kasper Waag fra Made Management forteller om en spennende vår i vente for artisten, med nytt albumslipp og en rekke planlagte liveopptredener med UK som hovedfokus. Vi tok en prat med Waag om ambisjonene og forventningene for året som kommer.

Kan du fortelle litt om hva planen med SKAAR er videre, og hvilke er forventninger dere i Made har for henne som artist i 2023?

– Planen videre er å fortsette å bygge de internasjonale relasjonene vi allerede har, samtidig som vi ivaretar og bygger videre på hennes posisjon i det norske musikkmarkedet.

– Det kommer et album i mars og med det følger en kampanje som vil vare ut 2023. Vi opplever stor interesse fra diverse aktører både i UK, Tyskland og generelt Europa. Målet er å få SKAAR inn på det europeiske markedet, både på festivaler, men også på klubbscenen. Vi forventer at den innsatsen vi legger ned nå i 2023 vil gjøre at hun blir å se på flere av de store europeiske festivalene i 2024. Vi ser også at streamingtall begynner å ta seg opp utenfor Norge, noe som er veldig gøy! sier Waag.

Showcasefestivaler fortsatt viktige arenaer
I tillegg til booking på O’Meara er SKAAR er booket på flere showcasefestivaler i vår. Blant annet har hun hatt showcase på Eurosonic, og i vår er det SPOT i Aarhus og The Great Escape som står for tur, i håp om at flere vil få oppdage SKAAR.

– Showcasefestivaler er en unik mulighet til å samle alle de man ønsker å presentere artisten for, som for eksempel festivalbookere, promotere og media i samme rom. Vi har allerede fått flere konkrete tilbud om festivaler i UK/Irland, Tyskland og tilbud vi ikke kan dele enda. Vi er også i dialog med flere promotere fra diverse land som har sett SKAAR på for eksempel Eurosonic som ønsker å booke henne. Vi merker at det er veldig virkningsfullt at de forskjellige aktørene får se henne live, derfor er slike festivaler superviktig.

I følge Waag har de flere samarbeidspartnere i UK som kan bistå med både nettverk og kompetanse som de ikke har, noe som gjør at nedslagsfeltet blir mye større.

Vi merker at det er veldig virkningsfullt at de forskjellige aktørene får se henne live, derfor er slike festivaler superviktig.

— Kasper Waag, Made Management

– Vi jobber tett med Rob McGee ved FMLY Agency, et britisk bookingbyrå som nå booker SKAAR i hele Europa, bortsett fra Skandinavia. SKAAR gjorde f. eks BBC Introducing, en showcase arrangert av BBC i 2022 noe som gjorde at hun også ble spilt på BBC Radio 1. Her har vi vedlikeholdt den relasjonen og oppdaterer Radio 1 jevnlig med singelslipp etc. Vi jobber også med DawBell PR, et britisk PR-byrå som har gjort en fantastisk jobb. Warner Music har et veldig bra team i UK som er med på å bygge SKAAR sin tilstedeværelse.

Flere supportturneer på planen
Den siste tiden har teamet fått SKAAR inn som support for Sigrid i London og Dublin. Nå jobber de med å få SKAAR inn på flere support-turneer.

– Hun skal blant annet varme opp for Tori Amos under hele hennes EU/UK-turné i mars og april. Nå før The Great Escape setter vi opp en konsert i London hvor vi inviterer folk vi mener kan hjelpe oss på veien videre. Den er nesten utsolgt! Made har også et kontor i London hvor vi har to kollegaer som jobber aktivt med eksport av våre norske artister.

Har dere noen andre marked i sikte eller ønsker for fremtiden for SKAAR?

– Vi ønsker å utforske det amerikanske markedet etterhvert, men det er en veldig omfattende prosess. Vi kommer til å fokusere på Norge og Europa i 2023, så får vi se hva fremtiden bringer, avslutter Waag.

Made Management og SKAAR fikk tildelt kr 25.000 i reisetilskuddsordningen til promoturnéen i UK. Les mer om reisetilskuddsorningen her. Nest frist før å søke er 1. juni 2023.