Nye visjoner og høyt fokus på musikkteknologi for Sørveiv

Bransjefestival i Kristiansand med internasjonale artister og delegater 20. - 22. april.

Skrevet av Tina Brodal 24.02.2023

Sorveiv 2023
Sørveiv arrangeres 20-22 april 2023 med nye eiere og et nytt og spennende fokus på musikkteknologi. Foto: Sørveiv

Sørveiv arrangeres i Kristiansand for 13. gang 20.-22. april 2023, men denne gang med nye eiere og et nytt og spennende fokus på musikkteknologi.

- Vår visjon er at Sørveiv skal være Norges og Skandinavias viktigste møtepunkt for bransjefolk som er interessert i å lære mer om, og være klar til å ta i bruk, ny teknologi når de har besøkt vår konferanse, sier Hanna Latinovic, deleier og konferanseansvarlig.

Fokus på "up and coming" artister
Gjennom årene har Sørveiv arrangert både konferanse og konserter, og i år spiller blant andre Torine, Makosir, Tyr, Simen Steinklev og Ash Olsen. I 12 år har festivalen vært en arena for demoartister og internasjonale “up and coming” artister. I år har Sørveiv valgt ut flere unge talenter som festivalen har stor tro på. Festivalen byr på 28 konserter fordelt på 5 scener, og et konferanseprogram på dagtid som består av 19 programposter, fordelt på 5 hovedtemaer.

To av årets artister er også Spellemannsnominerte; Tyr er nominert i kategorien Åretshiphop, og SALTI er nominert i kategorien Årets musikkvideo.

- Det er utrolig kult å se at artister som spiller på Sørveiv har fått så store bookinger rundt på ulike festivaler. Det er et tydelig tegn på at vi har gjort noe riktig i bookingene vi har hos oss. Spesielt er det helt rått at Ash Olsen skal spille på Roskilde, også har vi henne på Kick Scene hos oss nå, sier daglig leder Lena Bylund Andersen.

I overkant av 10 internasjonale delegater deltar i et program som har et stort fokus på et nordisk samarbeid. På festivalen får man blant annet høre fra Dr. Maya Ackerman, en verdenskjent forsker innen generativ AI og grunder av WaveAI. Matt Gorman, underholdningsjurist, som har spesialisert seg på problemstillinger rundt opphavere, artister og master eiernes rettigheter globalt, og mange flere.

Sørveiv samarbeider også med Excite, en europeisk organisasjon som utveksler talenter mellom medlemslandene. Blant festivalens artister finner vi 3 artister fra Excite. I tillegg har festivalen også valgt ut 3 av sine egne demoartister til å være med i programmet for Excite.

Les mer og meld deg på festivalen her.