Årets EX.TRA artister er klare

Bli kjent med de åtte deltakerne

Skrevet av Aslak Oppebøen 21.03.2023

Extra deltagere 2023 kopi
Årets EX.TRA-deltagere består av 8 artister med god sjangermessig spredning. Bilde: Redigert av Music Norway

Music Norway og FolkOrgs eksportprogram for tradisjonsmusikere – EX.TRA – er i gang og åtte artister er plukket ut til å delta i prosjektet som går over ett år og består av samlinger, reiser og mentoring.

- Vi fikk veldig god tilbakemelding på vårt artistutviklingsprogram fra fjorårets deltakere. Det var derfor mange gode og kvalifiserte kandidater som søkte. Jeg mener vi har valgt ut en bra gruppe med god sjangermessig spredning, sier Aslak Oppebøen, prosjektansvarlig i Music Norway.

Første samling finner sted 17. april og vil omhandle grunnleggende kunnskap om hva det vil si å være eksportklar. Dette skjer i forkant av Nordic Folk Alliance i Roskilde hvor kandidatene skal være med. Vi får besøk av Chris Cooke, en av Englands fremste eksperter på musikkbransjen, samt PR-agent, manager og bransjeveteran Inger Bråten som skal fungere som veileder for artistene gjennom hele perioden.

- Vi håper igjen at dette tiltaket kan hjelpe de gode artistene vi har å nå ut til et større publikum internasjonalt. Vi vil samle og dele kunnskap og nettverk, og gjøre veien ut kortere og mer effektiv, avslutter Oppebøen.

Prosjektet er støttet av Utenriksdepartementet.