Slik opplevde de Masterclass

Vi sjekket inn med tre av deltagere som har vært med i siste runde av masterclass om hvordan de opplevde programmet, mentorveiledningen, samt hva de tar med seg videre.

Skrevet av Tina Brodal 21.05.2021

Master mentorsak ny

Masterclass er Music Norway sitt kompetanseprogram over 1 år som skal sikre rekruttering av yngre bransjetalenter med internasjonale vekstambisjoner. I tillegg til faglige samlinger i innland/utland får hver programdeltaker tilbud om mentorveiledning.

Vil du være med på neste Masterclass-program? Søknadsfrist: 11. juni 2021

Viljar Siljan og Nora Mamdu var med på masterclass-programmet i år, se hvordan de opplevde å være deltagere:

Vi sjekket inn med tre andre av våre masterclass-deltagerne, Aldin Duratovic fra Made Management, Malwina Witkowska fra No Earplugs og Ronja Brox om hvordan det har vært å delta på masterclass-programmet, samt hvilket utbytte de har fått av å jobbe tett med hver sin mentor.

Kan du fortelle litt om hvordan det har vært for deg å være med på masterclass?

Aldin: Det har vært veldig lærerikt og behjelpelig! Det har vært et variert program som har dekket de fleste aspektene av musikkbransjen, og det har vært spesielt kult å connecte med likesinnede mennesker fra bransjen.

Ronja: Å delta på masterclass har først og fremst vært en utrolig stor ære for meg. Vår legendariske prosjektleder satte sammen en gruppe jeg virkelig føler representerer både mangfoldet og versatiliteten i dagens musikkindustri, og det har betydd ekstremt mye for meg å kunne være blant andre ambisiøse mennesker. Som attpåklatt hadde jeg i utgangspunktet hjertet i halsen, men jeg har følt meg sinnsykt godt ivaretatt. Det er denne tilhørigheten jeg lenge satt i pikerommet og drømte om. Hver gang jeg ser denne gjengen blir jeg minnet på hvorfor jeg elsker musikkbransjen.

Malwina: Det å være med på masterclass har vært en spennende og lærerik prosess for meg. Jeg ser hvordan utviklingen har gått fra starten av, og fram til slutten av programmet - måten jeg jobber på er blitt forandret. Jeg ser også en tydelig utvikling av No Earplugs. Jeg var den eneste representanten for jazzmiljøet, og jeg fikk innsikt i den andre siden av musikkbransjen, som andre kollegaer på programmet representerer. Det var utfordrende, kanskje også litt skremmende i begynnelsen, men et meget lærerikt møte. Jeg fikk masse tips og ideer for å utvikle meg selv og selskapet mitt.

Takket være Music Norway, kunne jeg også være med på spennende digitale konferanser som Jazzahead, Hokuo Trade Mission eller NextGen. Det er utrolig hvor mange nye kontakter og kunnskap man kan få ved å delta i disse. Jeg har allerede satt i gang store internasjonale planer for No Earplugs, takket være deltakelsen i disse konferansene!

I løpet av programmet fikk dere alle utdelt/velge en mentor for å veilede dere og lære av, hvilken mentor har du hatt og hvordan har dere jobbet sammen?

Aldin: Jeg fikk Barry Johnson, President i "Since the 80´s". Vi har i hovedsak hatt samtaler over Facetime hvor vi har diskutert ulike problemstillinger jeg har presentert på forhånd.

Ronja: Jeg har fått tidenes mentor og ‘fornøyd’ er en underdrivelse. I tillegg til å være skarp og ressurssterk, har mentoren min rustet meg med uvurderlig innsikt og vært vidunderlig raus med tiden og nettverket sitt. Jeg har hatt gleden av å få en lærd innføring i music publishing samt bransjestrukturene i UK av Pete Simmons, Director of A&R hos Universal Music Publishing UK - a true legend!

Malwina: Mentoren min var Eirik Søreide fra Polar Artist. Jeg valgte Eirik på grunn av den lange erfaringen han har som bookingagent. Jeg har også funnet meg selv inn i Polar Artist sitt budskap om lidenskap til musikk og framheving av artistene de representerer, både lokalt og internasjonalt. Vi hadde fem digitale møter, og fokuserte på kunsten i å være bookingagent. Vi har også tatt opp problemstillinger knyttet til mine prosjekter som dukket opp underveis.

- Jeg har fått tidenes mentor og ‘fornøyd’ er en underdrivelse. I tillegg til å være skarp og ressurssterk, har mentoren min rustet meg med uvurderlig innsikt og vært vidunderlig raus med tiden og nettverket sitt.

— Ronja Brox

Hva slags utbytte har du hatt av å bruke denne mentoren?

Aldin: Det største utbyttet jeg har hatt er nok å få direkte kontakt med en aktør i et marked jeg jobber hovedsakelig mot, og slik få et større innblikk i hvordan bransjen i USA fungerer.

Ronja: Mentoren min har virkelig transformert forestillingen jeg hadde om hva en mentor kan bidra med. Han har vært tilgjengelig for alt jeg måtte lure på og jeg er glad for at jeg har fått lære av en bransjeaktør med så mye integritet, suksess og genuin kjærlighet for det han driver med. Ved siden av å demystifisere mye innviklede greier innad musikkbransjen, har han vært en fin samtalepartner som har pushet meg forbi usikkerheter som tidligere har holdt meg tilbake. I en bransje som er preget av uforutsigbarhet, er det av stor betydning å ha en relasjon basert på en slik tillit. Etter mentorøktene har jeg blitt sikrere på meg selv, karrierevei og bransjen generelt.

Malwina: Jeg fikk tusenvis av gode tips, alt fra det å sende en god og effektiv pitch, gjennom networking og skaping av gode relasjoner med festivalsjefer og produsenter, fram til den beste strategien for turnebygging. Vi har også fokusert på salgspsykologi, noe som ga meg helt annet synspunkt om min jobb som booking agent - det handler jo om "salg" av sine artister, men det dreier seg ikke kun om den businessmessige biten. Jeg er den største fan av artistene jeg representerer. Jeg kunne ikke promotere musikk som jeg selv ikke hører på og som ikke treffer rett i hjertet. Derfor vil jeg rett og slett spre min lidenskap og glede for mine artister og deres musikk rundt omkring i verden, blant andre artister, publikum, produsenter, ledere... Det er denne måten jeg vil selge No Earplugs og dens roster på.

Hva tar du med deg videre inn i arbeidslivet fra masterclass-programmet?

Aldin: Jeg tar med meg masse kunnskap, erfaring og flere gode kontakter jeg skal inkludere i nettverket mitt fremover. Er mye lærdom jeg ønsker å ta med meg videre til teamet og plateselskapet mitt, og slik anvende min erfaring til å styrke de.

Ronja: Altså, I am a changed woman! Masterclass-programmet har vært en berikende og formativ opplevelse på mange måter. Det har vært gøy å være i en så mangefasettert gruppe hvor alle har ulike jobber og perspektiver. Jeg tar blant annet med meg den unektelige lidenskapen som de andre har til artistene sine og hva det vil si å bygge et verdig team. Jeg har også vokst utrolig mye og trukket masse nyttig kunnskap gjennom de fantastiske skreddersydde samlingene. Jeg sitter igjen med et klokere hode og et større hjerte.

Malwina: Først og fremst tar jeg videre mer tro på meg selv og No Earplugs. Men også mye inspirasjon, kunnskap om markedsføring av mine artister, bedre planleggingsverktøy, arbeidsstruktur og ikke minst nye nasjonale og internasjonale kontakter.