- Et av de mest spennende prosjektene i musikk-Norge

Espen Grotnes | Masterclass 2023

Skrevet av Henning Lefsaker 20.09.2023

Espen Grotnes
Masterclass-profil Espen Grotnes. (Foto: Ingrid Marie Slettemoen)

Espen Grotnes jobber som label manager og prosjektleder i Toothfairy Label & Management. Espen kommer fra Rykkinn og begynte å jobbe i musikkbransjen i 2018. Han er utdannet fra Høgskolen i Innlandet der han studerte Bachelor i Music Business etter interessen for musikkproduksjon utviklet seg til et sterkt engasjement for det som skjer bak kulissene i musikkbransjen. I år er han en del av Music Norways kompetanseprogram Masterclass.

Fortell litt om selskapet du jobber i, og hva du gjør der?
Jeg jobber i Toothfairy Label og Management, der jeg er Label Manager. Det vil i praksis si at jeg holder i det som har med slipp av musikk å gjøre, og har ansvar for at ting går som det skal på labelfronten. I tillegg til dette har jeg også ansvaret for en del av prosjektene vi jobber med.

Hvilke artister/prosjekter jobber du med?
Vi jobber med artister som Pasha, Coucheron, 3TOS, Jonathan Floyd og Ponette for å nevne noen. Personlig har jeg ansvaret for prosjektene ILYAA, Langva, Mathias Gundhus og 3TOS

Hva er den mest minneverdige opplevelsen du har hatt i karrieren så langt?
Da Jonathan Floyd vant årets nykommer på P3 Gull var stort! Det er absolutt en minneverdig opplevelse!

Skjermbilde 2023 09 20 kl 10 35 36
Espen Grotnes, Jonathan Floyd og Tobias Teigen på P3 Gull 2021 (Foto: Privat)

Hvilke 3 låter / artister fra Norge burde vi høre på akkurat nå? (Maks én av dine egne)

1. 3TOS - Status.

Et av de nyere prosjektene vi jobber med, superspennende og med en enorm utvikling siste året. Anbefaler alle å sjekke ut, både på streaming og tiktok!

2. Pikekyss - Herregud

Liker soundet til Pikekyss veldig godt. Anbefaler hele katalogen!

3. HKEEM, BLACKIE - HJERTET MITT ER HELT OK

Sluppet mye fine låter i det siste, synger superbra. For ikke å glemme supercatchy melodier.

Espen Grotnes på Masterclass-samling i september (Foto: Henning Lefsaker)
Espen Grotnes på Masterclass-samling i september. (Foto: Henning Askjer Lefsaker)

Hva gjør det spennende for deg å gå på jobb om dagen?
Det som skjer i Sandvika nå vil jeg si er et av de mest spennende prosjektene i musikk-Norge om dagen. Vi har nylig åpnet nye studioer på Tanken i Sandvika og har skapt et unikt miljø med låtskrivere og produsenter som allerede har stått for utallige hits. For å nevne noen sitter Benjamin Giørtz som blant annet vant Spellemann for årets låt via Chris Holsten, JNS, Coucheron, Jay Sorrow, Bausa, Golfklubb og Distortion her. I tillegg til en hel gjeng andre flinke folk. Med studioene (Toothfairy Studios), kontorene (Toothfairy House) og Folkebadet Scene i Sandvika har vi fått i gang et solid nettverk av kreative folk som bygger hverandre sterkere, noe jeg tror er bra for alle som sitter her, og ikke minst Sandvika som by.

Hva liker du mest med jobben din?
Å jobbe med superbra folk og det å føle at jobb ikke er jobb. Det er gode venner på alle kanter, og alle jobber mot felles mål med felles interesser. Så miljøet er et stort pluss. Samt friheten til å bygge egen hverdag og jobbe med engasjerte mennesker mot felles mål.

Hva er verdens beste låt?
Det kunne vært mange, men en all time favoritt hos meg er Vancouver Sleep Clinic med Ayahuasca!

Masterclass er et kompetanseprogram drevet av Music Norway som skal sikre rekruttering av yngre bransjetalenter med internasjonale vekstambisjoner. Muligheten for å søke for å være med i neste kull åpner våren 2024.