Music Norway starter podkast med Aslak Klever som første gjest

Første episode i serien The Music Manager med Vegard Waske som programleder og Aslak Klever som gjest er ute nå og kan høres på Eksportpodden.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 21.03.2022

Microsoft Teams image 3

Music Norways podkastkanal Eksportpodden åpner med serien The Music Manager, som lages av Vegard Waske. The Music Manager distribueres gjennom Acast og Spotify. I The Music Manager møter Waske andre managere som opererer i ulike markeder og som går i dybden på hvordan de jobber med sine klienter internasjonal.

I første episode er Aslak Klever i Popular Demand Management gjest. Klever har knekt mange koder i eksportsammenheng, og han forteller her om hvordan han jobber strategisk med sine låtskrivere og produsenter for å utvikle deres karrierer i Norge og internasjonalt.

Det er et forfriskende ærlig marked å jobbe i, mens andre land i verden prøver å overselge ting.

— Aslak Klever

Finn ut hvilket marked Klever snakker om her:

- Det må deles kunnskap om hva manageryrket er for å heve kompetansen og rekruttere flere managere. Jeg håper jeg kan slå hull på noen myter om hva en manager gjør og kanskje bidra til å realitetsorientere fremadstormende artister, låtskrivere og produsenter. I tillegg finnes det veldig få management-podkaster ute i markedet, så jeg mener at dette kan være med å fylle et behov. Så jeg satser på at det både blir mye nyttig å lære, og noen morsomme historier på veien, sier Waske om podkastserien The Music Manager.

- Managementjobben er kanskje den mest spennende jobben i musikkbransjen, men den krever også oversikt over en kompleks bransjestruktur. Jeg gleder meg til å slippe løs et nytt format som kommer tett på bransjeprofiler som vil dele erfaringer som gir god innsikt i hvordan du praktisk og konkret går i gang med å jobbe internasjonalt. Jeg er helt sikker på at her får du lære noe som motiverer til å ta spranget ut. Norsk musikkbransje trenger flere profiler som markerer seg globalt, så enda flere norske artist- og låtskriver-karrierer kan skapes og forvaltes fra Norge, sier Music Norways direktør Kathrine Synnes Finnskog.

Eksportpodden 1 Aslak Vegard
Eksportpodden #1: The Music Manager - Vegard Waske i samtale med Aslak Klever

Aslak Klever har langt fartstid i musikkbransjen i selskaper som EMI Music og Universal Music og i 2018 grunnla Klevet selskapet Popular Demand Management. I stallen har Klever låtskrivere og produsenter som Jesper Borgen, Erik Smaaland, Kristoffer Tømmerbakke, Anders Nilsen, Morgan Sulele, Kristin Marie, Katastrofe og Mathias Nilsen, og samlet sett har Popular Demand en track record som viser plasseringer på hitlister i mange store internasjonale markeder, med artister som blant andre Robin Schulz, Alan Walker, Ava Max, Armin van Buuren og K-pop-gruppa TWICE.

Vegard Waske er manager for Cashmere Cat som har gjort stor suksess i USA som låtskriver og produsent for artister som Justin Bieber/Kid Laroi, Halsey, Travis Scott, The Weeknd, Kanye West og Ariana Grande. Waske har en mangfoldig bakgrunn som blant annet hardcore-trommeslager, journalist, Slottsfjell-booker - og har vært manager for blant andre JR Ewing, Jaga Jazzist og Lindstrøm. Waske driver Mandelbaum Management som i tillegg til Cashmere Cat huser Digitalism, Charlie Cunningham, TRXD og Bearson. «The Music Manager» for Music Norways podkast-kanal Eksportpodden er Waskes første podkast-serie.

Waske og Klever ble begge intervjuet i kunnskapsoppsummeringen Trender i norsk og internasjonal musikkbransje som ideas2evidence laget for Music Norway og ble publisert i januar 2022.