The Music Manager #2: Mathias Sørum

Mathias Sørum har jobbet seg opp i den amerikanske musikkbransjen. I denne episoden av The Music Manager forteller han om hvordan han håndterer utfordringene i verdens største musikkmarked.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 04.04.2022

Eksportpodden no2 Vegard Mathias
Eksportpodden: The Music Manager #2: Vegard Waske snakker med Mathias Sørum

Mathias Sørum er A&R og manager fra Oslo som flyttet til USA i 2004 og har etablert seg med base i Los Angeles og Atlanta. På klientlisten har Sørum låtskrivere og produsenter som blant andre Fallon King, Felisha Fury King, Chris Clark og produsenten Harv.

Harv, med Felisha, produserte den Grammy-nominerte låta Peaches for Justin Bieber, som debuterte som #1 på Billboard Hot 100 i mars 2021. "Justice", albumet som Peaches er på, gikk også inn som #1 på Billboard 200.

I denne episoden av The Music Manager forteller Sørum om hvordan Peaches ble til, hvordan han jobber med å plassere låter for sine klienter, og hvordan han navigere i et marked med tøff konkurranse.

Sørum mener også at den norske musikkbransjen begynner å ligne mer på den amerikanske. På hvilken måte kan du høre her:

Episoden finner du også hos Apple Music og Acast.

Music Norways podkastkanal Eksportpodden er vertskap for serien The Music Manager, som lages av Vegard Waske. The Music Manager distribueres gjennom Acast og Spotify. I The Music Manager møter Waske andre managere som opererer i ulike markeder og som går i dybden på hvordan de jobber med sine klienter internasjonalt.

Vegard Waske er manager for Cashmere Cat som har gjort stor suksess i USA som låtskriver og produsent for artister som Justin Bieber/Kid Laroi, Halsey, Travis Scott, The Weeknd, Kanye West og Ariana Grande. Waske har en mangfoldig bakgrunn som blant annet hardcore-trommeslager, journalist, Slottsfjell-booker - og har vært manager for blant andre JR Ewing, Jaga Jazzist og Lindstrøm. Waske driver Mandelbaum Management som i tillegg til Cashmere Cat huser Digitalism, Charlie Cunningham, TRXD og Bearson. «The Music Manager» for Music Norways podkast-kanal Eksportpodden er Waskes første podkast-serie.