The Music Manager #3: Kristine Bjørnstad

Kristine Bjørnstad og selskapet 777 Music gjør jobben som management, plateselskap og publisher for eksportsuksessen Boy Pablo, og alle rettigheter er beholdt i Norge. Er det mulig for nye artister og musikkselskaper å reprodusere denne suksessen, spør Vegard Waske i denne utgaven av podkasten The Music Manager.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 25.04.2022

Eksportpodden no3 nettsiden Kristine Vegard 002
I Eksportpodden - The Music Manager #3 snakker Vegard Waske med Kristine Bjørnstad i 777 Music.

Med bakgrunn i flere selskaper i norsk musikkbransje gjennom flere år har managing director Kristine Bjørnstad og kollegaene i 777 Music skapt et internasjonalt selskap med base i Bergen og Oslo.

Før 777 Music jobbet Bjørnstad for blant annet Ingrooves Nordic og indie-labelen U OK? og hun er en sentral del av managementet rundt Boy Pablo, som har et stort publikum på det amerikanske kontintentet og i flere asiatiske markeder.

I denne episoden forteller Bjørnstad om hvordan de jobber med Boy Pablo internasjonalt, hvilke erfaringer hun har trukket fra flere år i bransjen og hva som må til for at flere artister og selskaper kan nå ut internasjonalt med base i Norge.

Episoden finnes også hos Apple Music og Acast.

Music Norways podkastkanal Eksportpodden er vertskap for serien The Music Manager, som lages av Vegard Waske. The Music Manager distribueres gjennom Acast og Spotify. I The Music Manager møter Waske andre managere som opererer i ulike markeder og som går i dybden på hvordan de jobber med sine klienter internasjonalt.

Vegard Waske er manager for Cashmere Cat som har gjort stor suksess i USA som låtskriver og produsent for artister som Justin Bieber/Kid Laroi, Halsey, Travis Scott, The Weeknd, Kanye West og Ariana Grande. Waske har en mangfoldig bakgrunn som blant annet hardcore-trommeslager, journalist, Slottsfjell-booker - og har vært manager for blant andre JR Ewing, Jaga Jazzist og Lindstrøm. Waske driver Mandelbaum Management som i tillegg til Cashmere Cat huser Digitalism, Charlie Cunningham, TRXD og Bearson. «The Music Manager» for Music Norways podkast-kanal Eksportpodden er Waskes første podkast-serie.