Music-tech hub’en Toothfairy House åpner i Sandvika

Innovative selskaper innen musikk og teknologi går sammen når Toothfairy House etableres i Sandvika.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 05.01.2023

Kontor
Toothfairy House (Foto: Annichen Winsnes Svalastog)

Toothfairy House blir en hub for musikkteknologi og nærliggende virksomheter, og nå er det mulig for artister å skaffe seg de første kontorplassene og ta del i satsingen ved å ta kontakt med Toothfairy House.

Det siste året har blitt brukt til å totalrenovere 2.000 kvm til splitter nye kontorer på Løkketangen i Sandvika, designet av det prisvinnende arkitektfirmaet Gartnerfuglen. Det er hittil satset nærmere fire millioner på prosjektet, og på nyåret åpner de nyoppussede lokalene.

Initiativet og partnere ønsker å skape et senter for gründere midt i sentrum av Sandvika. Toothfairy Farm, Bærum Kommune, Viken fylkeskommune, private investorer, og gårdeier Entra, er engasjerte og har bidratt økonomisk i satsningen på Løkketangen.

– Ambisjonen til Toothfairy House er å tilrettelegge for nye selskaper, gjøre de klare for utlandet, og bidra til at music-tech blir en av Norges ledende eksportvarer i fremtiden. Det satses ikke nok på music-tech i Norge. Vi må tørre å satse på nye næringer, ungt talent og gründerskap dersom vi skal komme oss videre og være aktuelle for fremtiden, sier primus motor Martin Schilde i Toothfairy Farm.

Det skal satses i skjæringspunktet lyd, musikk og opplevelse, samt på selskaper som utvikler ny teknologi for å distribuere, konsumere eller produsere musikk.

– Her samler man landets mest innovative selskaper innen musikk og teknologi til et sterkt og slagkraftig miljø for utvikling og skalering av norsk musikkteknologi, sier Schilde.

Toothfairy House blir en del av et veletablert miljø for musikk og kunst, bestående av blant annet Tanken, som snart åpner et av Nordens største musikkstudio, med 40 high-end studioer, Musikkflekken Scene, Folkebadet, Nagelhus Schia, Toothfairy Mgmt og label, Sabrura, Pretty, og flere.

Toothfairy House vil også være hovedkontor for den landsdekkende foreningen for music-tech selskaper, Music Tech Norway, som vil ledes av Annichen Winsnes Svalastog.

– Toothfairy House skal bli Norges senter for selskaper i skjæringspunktet mellom kreative næringer og teknologi og ambisjonen er å tiltrekke seg talent fra inn og utland. Toothfairy House ser for seg en fremtid der denne bransjen er viktig for Norges omstilling og en av landets store eksporter, sier Winsnes Svalastog.