Norske folkemusikere til Skottland

Seks artister er klare for Showcase Scotland i 24. - 28. januar.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 16.10.2023

Showcase scotland logo

Artistene som er valgt ut av en norsk jury i samarbeid med Showcase Scotland og Celtic Connections er:

ERLEND VIKEN TRIO
GABBA
ÆVESTADEN
GANGAR
JULIE ALAPNES
ALEXANDER AGA RØYNSTRAND

Som tidligere annonsert så er Norge partnerland under Showcase Scotland i Glasgow 2024. Det innebærer at disse seks utvalgte artistene får en unik sjanse til å vise seg fram foran 200 av de viktigste bookerne og bransjepersonene i Europa. Samtidig får de spille konsert på Celtic Connections som går parallelt med Showcase Scotland og er en av de største folkemusikkfestivalene i Europa med over 130 000 publikummere over 18 dager.

Prosjektet er et samarbeid mellom FolkOrg og Music Norway, støttet av Kulturdepartementet og UD. Partneravtalen går over tre år hvor det jobbes tett med arrangøren for å få mest mulig effekt og synlighet både før og etter fokusåret.

- Vi er ekstremt glade for å få mulighet til vise fram våre fantastisk dyktige folkemusikere for et internasjonalt publikum, sa prosjektleder i Music Norway Aslak Oppebøen under lanseringen i fjor.

- Dette er samtidig en strategisk milepæl i EX.TRA, vårt eksportprogram for tradisjonsmusikken, hvor vi parallelt driver et artistutviklingsprogram for å internasjonalisere de norske musikerne, avslutter Oppebøen.

Den norske juryen besto av Unni Løvlid, Olav L. Mjelva, Saleh Mahfoud, Tuva Syvertsen, Sølvi Lien og Inger Bråten, som produserte en "long-list" på 14 navn, hvorav 6 ble plukket ut av Celtic Connections.