Spellemann-nominert: Anne Judith Wik

Årets Internasjonale Suksess

Skrevet av Kristiane Lunde 19.04.2022

Anne Judith Stokke Wiik ÅIS21
ANNE JUDITH WIK

ANNE JUDITH WIK

Wik er nominert til Årets Internasjonale Suksess 2021, prisen som skal løfte frem artister, låtskrivere og produsenter som har bragt norsk musikk ut over landegrensene, som fremmer norske suksesshistorier i utlandet, og som stimulerer en hel bransje til å satse internasjonalt.

Prisen blir delt ut under Spellemannprisen fredag 22. april.

Juryens begrunnelse: Når The New York Times skriver en hyllest til svenske låtskrivere som høster stor suksess med globale K-Pop hits blir det pekt tilbake til Norge for å forklare hvordan Norden har skrevet seg inn i K-pop’ens enorme internasjonale suksess. Grunnen til det er låtskriverteamet DSign fra Trondheim med Anne Judith Wik i spissen. Wik har i en årrekke stått bak noen av de alle største hitlåtene til store asiatiske popstjerner som Girls Generation, Twice mfl. Hun har fått to Grammy-nominasjoner og vært involvert i låter som til sammen har streamet milliarder og hatt 41 topp-plasseringer på diverse Billboardlister.

I 2021 har Anne Judith vært medlåtskriver på over 20 utgivelser som til sammen har solgt over 2,2 millioner fysiske album. Og dette i streamingens- alder! Anne Judith har vært instrumentell i opprettelsen av studiokomplekset “Musikkbyen” i Trondheim på Pir 2 og er svært aktiv i låtskrivercamp-konseptet Trondheim Song Expo hvor hun gir nye norske låtskrivere og produsenter tilgang til sin kunnskap og kompetanse i det asiatiske musikkmarkedet.

Anne Judith Wik har i en årrekke vært med på å sette Norge på kartet internasjonalt og da spesielt innen K-POP og J-POP hvor hun betraktes som en pioneer. Gjennom sin karriere som låtskriver har hun solgt ca 35 millioner fysiske album, to grammy nominasjoner, flere milliarder streams og totalt 49 #1 plasseringer på forskjellige Billboard-lister.

Prisen Årets Internasjonale Suksess er et samarbeid mellom Spellemann og Music Norway for å hedre internasjonale suksesshistorier som bidrar til å øke norsk musikkeksport. Prisen består av Spellemannharpe og et stipend på 100.000,- gitt av Kulturdepartementet. Vinneren skal gi dette videre til en person, en organisasjon eller et miljø som har bidratt til å inspirere og stimulere musikkinteressen til vedkommende. Stipendet går under navnet «Det var her det begynte».

Årets nominerte er Anne Judith Wik, Bendik Giske, Cashmere Cat og Bendik Giske.