Spellemann-nominert: Cashmere Cat

Årets Internasjonale Suksess

Skrevet av Kristiane Lunde 19.04.2022

CASHMERE CAT ÅIS21
CASHMERE CAT

CASHMERE CAT

Cashmere Cat er nominert til Årets Internasjonale Suksess 2021, prisen som skal løfte frem artister, låtskrivere og produsenter som har bragt norsk musikk ut over landegrensene, som fremmer norske suksesshistorier i utlandet, og som stimulerer en hel bransje til å satse internasjonalt.

Prisen blir delt ut under Spellemannprisen fredag 22. april.

Juryens begrunnelse: Magnus August Høiberg har tidligere sanket flere nominasjoner til Årets Internasjonale Suksess. Under kunstnernavnet Cashmere Cat har han virkelig befestet Norge som leverandør av hit-musikk i verdensklasse.

Han har tidligere jobbet med og laget hits for artister som Ariana Grande, Kanye West, Britney Spears, The Weeknd, Travis Scott, Benny Blanco, Shawn Mendes og Camila Cabello og nå nylig Justin Bieber og Kid Laroi med den globale megahiten “Stay”. Hitlistene i 2021 var preget av «Stay» hvor Høiberg har levert som både låtskriver, produsent, keyboard og programmering. Låten gikk helt til topps på den mest prestisjefylte listen, Billboard Hot 100, og lå der i til sammen 7 uker, og lå inne på topp 10 i hele 26 uker. I tillegg ble “Stay” den raskeste låta til å nå 1 milliard streams noensinne.

Høiberg har en karriere som inspirerer en ny generasjon norske låtskrivere og produsenter til å ha internasjonale drømmer og ambisjoner. Hans evne til å holde seg relevant og aktiv i den øverste ligaen er imponerende og er et konstant vitne om et enormt talent. We Need You To Stay!

Prisen Årets Internasjonale Suksess er et samarbeid mellom Spellemann og Music Norway for å hedre internasjonale suksesshistorier som bidrar til å øke norsk musikkeksport. Prisen består av Spellemannharpe og et stipend på 100.000,- gitt av Kulturdepartementet. Vinneren skal gi dette videre til en person, en organisasjon eller et miljø som har bidratt til å inspirere og stimulere musikkinteressen til vedkommende. Stipendet går under navnet «Det var her det begynte».

Årets nominerte er Anne Judith Wik, Bendik Giske, Cashmere Cat og Bendik Giske.