The Music Manager #11: Stine Osmo Lieng

Fra å ha jobbet med norske låtskrivere opp mot flere internasjonale markeder fra en posisjon i en av de største musikkforleggerne globalt har Stine Osmo Lieng inntatt førersetet i Musikkforleggerne som jobber med rammevilkårene for en del av eksportrettet musikkbransje hun har bred erfaring fra.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 24.11.2022

Eksportpodden no11 nettsiden Stine Vegard8
Stine Osmo Lieng i Musikkforleggerne er Vegard Waskes gjest i The Music Manager #11 (Montasje: Karoline Røed Tønnesen)

Stine Osmo Lieng sitter på toppen av forlagsbransjen som daglig leder i Musikkforleggerne. Før det var hun Creative Manager og A&R på det norske kontoret til Warner Chappell Music, som er et av de største musikkforlagene i verden. Lieng begynte å jobbe med K-pop og J-pop allerede i 2013 og hun har bidratt til flere internasjonale plasseringer for norske låtskrivere, blant annet Erik Smaaland i Japan og synker med Kvelertak i spill og film.

Lieng forteller hvordan hun vurderer de forskjellige internasjonale markedene, og hvordan rammevilkårene for norske musikkforlag/publishere kan bli bedre og på lik linje med hvordan denne delen av bransjen opererer i andre markeder.

Episoden finnes også hos Apple Music og Acast.

Music Norways podkastkanal Eksportpodden er vertskap for serien The Music Manager, som lages av Vegard Waske. I The Music Manager møter Waske andre managere som opererer i ulike markeder og som går i dybden på hvordan de jobber med sine klienter internasjonalt.

Vegard Waske er manager for Cashmere Cat som har gjort stor suksess i USA som låtskriver og produsent for artister som Justin Bieber/Kid Laroi, Halsey, Travis Scott, The Weeknd, Kanye West og Ariana Grande. Waske har en mangfoldig bakgrunn som blant annet hardcore-trommeslager, journalist, Slottsfjell-booker, og har vært manager for blant andre JR Ewing, Jaga Jazzist og Lindstrøm. Waske driver Mandelbaum Management som i tillegg til Cashmere Cat huser Digitalism, Charlie Cunningham, TRXD og Bearson. «The Music Manager» for Music Norways podkast-kanal Eksportpodden er Waskes første podkast-serie.