The Music Manager #12: Ane Brun

Ane Brun har hatt eierskap til sin egen musikk og sittet i førersetet til sin egen karriere fra første dag. I 2023 markerer hun 20 år som plateartist, og i denne episoden forteller hvordan historien har blitt til, fra oppveksten i Molde til en artistkarriere som har skapt tilhengere over hele verden.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 06.12.2022

Eksportpodden Ane Vegard web
I episode #12 av The Music Manager får Vegard besøk av Ane Brun. (Montasje: Karoline Røed Tønnesen)

Ane Brun markerer 20 års jubileum som plateartist i 2023. Siden første album har hun hatt fullt og helt eierskap til sin egen musikk under Balloon Ranger-etiketten, mens de øvrige samarbeidspartnerne har Brun lokalt i Sverige. Med dette oppsettet har Ane Brun reist med musikken sin over hele verden.

I denne episoden av The Music Manager snakker Brun om Molde jazzfestival og vilkårene for musikk i hjembyen, hvordan hun fant musikken og kunne starte en opp som artist i Sverige, og hvordan hun har håndtert sin internasjonale karriere som har bragt henne over store deler av verden for å møte dedikerte tilhengere. Alt har skjedd mens Brun har hatt full kontroll.

Episoden finnes også hos Apple Music og Acast.

Music Norways podkastkanal Eksportpodden er vertskap for serien The Music Manager, som lages av Vegard Waske. I The Music Manager møter Waske andre managere som opererer i ulike markeder og som går i dybden på hvordan de jobber med sine klienter internasjonalt.

Vegard Waske er manager for Cashmere Cat som har gjort stor suksess i USA som låtskriver og produsent for artister som Justin Bieber/Kid Laroi, Halsey, Travis Scott, The Weeknd, Kanye West og Ariana Grande. Waske har en mangfoldig bakgrunn som blant annet hardcore-trommeslager, journalist, Slottsfjell-booker, og har vært manager for blant andre JR Ewing, Jaga Jazzist og Lindstrøm. Waske driver Mandelbaum Management som i tillegg til Cashmere Cat huser Digitalism, Charlie Cunningham, TRXD og Bearson. «The Music Manager» for Music Norways podkast-kanal Eksportpodden er Waskes første podkast-serie.