The Music Manager #18: Peder Benjamin Hagen

Peder Benjamin Hagen i Major Mgmt og United Stage Norge har bidratt til å gjøre Ringnes-Ronny til en av de største strømmesuksessene i Norden. Hør hvordan i samtale med Vegard Waske i denne utgaven av podcasten The Music Manager.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 06.11.2023

Vegard Waske og Peder Benjamin Hagen i The Music Manager #18.
Vegard Waske og Peder Benjamin Hagen i The Music Manager #18.

Peder Benjamin startet karrieren ved å oppdage og signere rapgruppen Undergrunn, og hjalp til med å skyve dem fram til å bli de stjernene de er i dag. Mens han balanserte mellom sine lederoppgaver og etablerte sitt eget management-selskap, Major, fungerte han også som PR-manager for det lokale uavhengige plateselskapet Toothfairy. Etter en stund fanget han oppmerksomheten til booking-selskapet United Stage, som han byttet til i 2018 og inntok rollen som agent i selskapet.

Under pandemien ble han manager for artisten Ringnes-Ronny under sitt eget selskap, Major. Han skjøt fart på artisten og gjorde ham til en av de største strømmesuksessene i Norden, med nesten 1 milliard strømninger på alle plattformer og utsolgte show over hele regionen. Som agent har han signert noen av de største nye hitmakerne i Norge, med artister som Roc Boyz, Beathoven, Golfklubb, Bausa og El Papi, for å nevne noen.

I 2023 ble han valgt ut som en av vinnerne i Nordic Music Biz Top 20 Under 30, der en NOMEX-jury hedret potensielle bransjeledere for fremtiden under by:Larm. Les mer om det HER

Episoden finnes også hos Apple Music og Acast.

Music Norways podkastkanal Eksportpodden er vertskap for serien The Music Manager, som lages av Vegard Waske. I The Music Manager møter Waske andre managere som opererer i ulike markeder og som går i dybden på hvordan de jobber med sine klienter internasjonalt.

Vegard Waske er manager for Cashmere Cat som har gjort stor suksess i USA som låtskriver og produsent for artister som Justin Bieber/Kid Laroi, Halsey, Travis Scott, The Weeknd, Kanye West og Ariana Grande. Waske har en mangfoldig bakgrunn som blant annet hardcore-trommeslager, journalist, Slottsfjell-booker, og har vært manager for blant andre JR Ewing, Jaga Jazzist og Lindstrøm. Waske driver Mandelbaum Management som i tillegg til Cashmere Cat huser Digitalism, Charlie Cunningham, TRXD og Bearson. «The Music Manager» for Music Norways podkast-kanal Eksportpodden er Waskes første podkast-serie.