The Music Manager #5: Susanna Wallumrød

I denne episoden av The Music Manager får du et eksklusivt innblikk i hvordan Susanna Wallumrød balanserer det å være manager for sin egen artistkarriere.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 24.05.2022

Eksportpodden no5 nettsiden Susanna Vegard
I The Music Manager #5 møter Vegard Waske Susanna Wallumrød, som håndterer alle sider ved sin egen karriere.

Susanna Wallumrød har gitt ut en lang rekke album de siste 20 årene, og mottatt flere Spellemannpriser og æresbevisninger for musikken sin. Hun har turnert og spilt konserter i utlandet siden starten av karrieren, og har mange samarbeidsprosjekter både med norske og internasjonale artister bak seg.

Wallumrød har samarbeidet med flere bookingsbyråer og plateselskaper tidligere, men de siste årene har hun drevet sitt eget plateselskap SusannaSonata, der hun gir ut egen og andres musikk.

I tillegg til det kreative sitter Wallumrød bokstavelig talt i førersetet i sin egen karriere og har alltid vært sin egen manager. Hvorfor hun har valgt å gjøre det på denne måten får du vite mer om i denne episoden av The Music Manager.

Episoden finnes også hos Apple Music og Acast.

Music Norways podkastkanal Eksportpodden er vertskap for serien The Music Manager, som lages av Vegard Waske. I The Music Manager møter Waske andre managere som opererer i ulike markeder og som går i dybden på hvordan de jobber med sine klienter internasjonalt.

Vegard Waske er manager for Cashmere Cat som har gjort stor suksess i USA som låtskriver og produsent for artister som Justin Bieber/Kid Laroi, Halsey, Travis Scott, The Weeknd, Kanye West og Ariana Grande. Waske har en mangfoldig bakgrunn som blant annet hardcore-trommeslager, journalist, Slottsfjell-booker - og har vært manager for blant andre JR Ewing, Jaga Jazzist og Lindstrøm. Waske driver Mandelbaum Management som i tillegg til Cashmere Cat huser Digitalism, Charlie Cunningham, TRXD og Bearson. «The Music Manager» for Music Norways podkast-kanal Eksportpodden er Waskes første podkast-serie.