- Fantastisk å se artister få sin fortjente anerkjennelse

Camilla Sporsheim | Masterclass 2023

Skrevet av Henning Lefsaker 15.12.2023

Camilla med Beathoven på Spellemann 2023
Camilla med Beathoven på Spellemann 2022. (Foto: Privat).

Camilla Sporsheim er A&R Manager i Warner Music hvor hun jobber med artister, både lokalt og internasjonalt. Hun har studert Music Business ved Fagskolen Kristiania.

1. Fortell litt om selskapet du jobber i, og hva du gjør der?
Jeg jobber i Warner Music Norway som A&R Manager. Det vil si at jeg arbeider med selve musikken til en artist. Dette inkluderer alt fra administrativt arbeid, forhandling av vilkår med produsenter og medvirkende, organisering av studio sessions, planlegging av det visuelle uttrykket for låter, tilbakemeldinger på potensielle sanger, planlegging av nye utgivelser, signere nye artister, samt aktivt søk etter nye talenter. Det er en omfattende og spennende rolle! Jeg er også koordinator for låtskrivercampen Nordic Songs, som fokuserer på kvinnelige artister, låtskrivere og produsenter.

2. Hvilke artister/prosjekter jobber du med?
Jeg er så heldig som får jobbe med utrolig mange dyktige artister og prosjekter. De blir som en liten ekstra familie jeg er utrolig glad for å ha og som jeg er veldig takknemlig for. Jeg er A&R for Beathoven, Blackie, Sofiloud, Makosir, Oven, Zimmermann, den nye guttegruppen Metropolen (watch out!), EMMY, Gæste gutter ++.

Camilla og Sofiloud under signering
Camilla og Sofiloud under signering. (Foto: Privat).
Signering warner makosir 2022
Signering Makosir (Foto: Privat).
Camilla med warner artistene sofiloud og synne vo warnerfamilie
Camilla med Warner-artistene Sofiloud og Synne Vo. (Foto: Privat).
Metropolen signering 2023
Signering Metropolen. (Foto: Privat).
Releasefest makosir siste ord meg kollega agnes patrick makosir
På Makosir-releasefest med kollega Agnes Kristiansen og artist Patrick Makosir (Foto: Privat).
Signering oven 2023
Signering Oven. (Foto: Privat).
Blackie henter plaques
Blackie henter plaketter. (Foto: Camilla Sporsheim).

3. Største forbilde?
Jeg har aldri helt trodd på ideen om å ha kun ett forbilde man ønsker å bli som. Jeg foretrekker å se opp til de jeg har i livet og de jeg møter på min vei. Jeg ser opp til mange, og jeg synes det er en fin tilnærming.

Mine foreldre har levd to helt forskjellige liv og oppnådd suksess på hver sin måte. Min storesøster står sterkt og lar seg ikke tråkke på. Min bonusfamilie har vist at familie ikke bare handler om blod. Min beste venn i hele verden, Susan Nguyen, er god tvers igjennom. Kollegaene mine presterer uansett utfordringer. Og Kobe Bryant, han må nevnes. Det er viktig å omgi seg med mennesker man ønsker å lære av, og gi anerkjennelse der det fortjenes.

4. Hva brenner du mest for å få til?
Jeg er selvfølgelig lidenskapelig opptatt av å hjelpe artistene jeg jobber med å nå nye høyder i karrieren deres, men det er én ting jeg alltid har vært engasjert i, og det er å støtte kvinner i musikkbransjen. Selv om det har vært en betydelig forbedring i kjønnsbalansen blant oss som jobber "bak kulissene", noe som er fantastisk, er det fortsatt en betydelig ubalanse blant kvinnelige låtskrivere, produsenter og artister.

Jeg pleier alltid å spørre folk: "Nevn fem mannlige pop/hip hop/R&B-artister som synger på norsk." Det tar som regel ikke mange sekunder før flere enn fem blir nevnt. Spør du det samme om kvinner, tar det god tid før de fleste klarer å nevne fem. Jeg ønsker virkelig å være med på å skape en mer balansert bransje, både nasjonalt og internasjonalt. Dette er en av grunnene til at jeg ble en del av initiativet Nordic Songs.

NORDIC SONGS

Nordic Songs er en låtskrivercamp basert i Oslo, og ble grunnlagt av låtskriver Kristin Marie Skolem og produsent Vegard Hurum i 2020. Camilla Sporsheim startet som intern under campen i 2020, og jobber nå som koordinator. En gang i året samler de kvinnelige produsenter, låtskrivere og artister fra flere forskjellige land til å møtes, bli kjent og lage musikk.

Camilla og Kristin Marie i Nordic Songs
Kristin Marie Skolem og Camilla i Nordic Songs. (Foto: CHRIS CASP)

5. Hvilke tre låter / artister fra Norge burde vi høre på akkurat nå?


Makosir - siste ord EP
Patrick er en stjerne in the making. Dette er Patricks første prosjekt, og det har så vidt startet. Stay tuned <3

Benjie - Hjertesorg betaler regninga feat Dutty Dior
Benjie er en utrolig dyktig produsent, også er han jo bare helt rå som artist også? Elsker det! Håper på å høre mer fra han veldig snart.

Bargee - Finnerlønn.
Fantastisk låt og fantastisk person, rett og slett!

Meg Foto Houssam Laaouar
Camilla hos Warner Music. (Foto: Houssam Laaouar).

6. Hva gjør det spennende for deg å gå på jobb om dagen?
Jeg har en del spennende signeringer som vi skal slippe låter med allerede i januar, så det tar mye av tiden min nå. Gleder meg til å vise det frem!

7. Hva er den mest minneverdige opplevelsen du har hatt i karrieren så langt?
Jeg har mange gode minner fra ulike milepæler i karrieren, så det er ikke lett å måle dem opp mot hverandre da de endrer seg raskt i den alderen jeg er i. Men den mest minneverdige opplevelsen fra 2023 må nok være da mine kjære gutter i Beathoven vant sin aller første Spellemann for musikkåret 2022. Det var stort for dem og teamet! Det er alltid fantastisk å se artister få sin fortjente anerkjennelse. Beathoven har jobbet hardt for å nå sine mål, da det utrolig givende at det gir resultater.

Camilla og Beathoven P3 gull 2022
Camilla og Beathoven på P3 Gull 2022. (Foto: Privat).
Camilla og Beathoven P3 gull 2022 1
Camilla og Beathoven P3 gull 2022. (Foto: Privat).

8. Hva liker du mest med jobben din?
Klisjé kanskje, men jeg er så glad for forholdene jeg har med artister og kollegaer. De er fantastiske alle sammen og det ville ikke vært det samme uten <3

9. Hva gjør du mest i løpet av en jobbdag?
Mase…. Ganske utrolig hvor mye tid det går til det! Haha.

10. Hva er verdens beste låt?
Ahh, det er rett og slett umulig for meg å velge bare én låt. Jeg lever jo (basically) for musikk! Jeg har en stor forkjærlighet for jazz og soul, så artister som Billie Holiday, Etta James, Frank Sinatra, Edith Piaf +++ er noe jeg kunne hørt på hele døgnet. Men for å svare på spørsmålet, hehe: Sikkert uforventet, men denne låten er en som jeg kan høre på for alltid:

Og siden den låten ikke har vokal, så slenger jeg med en ekstra låt som er blant de beste etter min mening:

Masterclass er et kompetanseprogram drevet av Music Norway som skal sikre rekruttering av yngre bransjetalenter med internasjonale vekstambisjoner.