Ønsker du å nå ut til et nytt marked?

Møt våre nye markedsveiledere

Skrevet av Kristiane Lunde 25.01.2022

MV 5 2

Er du en eksportklar artist, låtskriver, komponiste eller et musikkselskap med virke i Norge og ambisjoner om å jobbe internasjonalt? Har du en idé om hvilke markeder du ønsker å fokusere på og har ferdig innspilt musikk eller rettigheter til ferdig musikk som holder et profesjonelt nivå? Eller kanskje du har planer om å trappe opp din internasjonale virksomhet eller opplever du etterspørsel i et marked som du ønsker å følge opp?

Music Norway jobber kontinuerlig med å samle veiledere til de viktigste musikkmarkedene som er eksperter innenfor sitt definerte marked og kan gi de beste lokale rådene. Vi har over tjue veiledere spredt rundt i både etablerte og fremvoksende markeder, og vi har nå fått fem nye veiledere til Canada, Tyskland, Polen, Mexico og USA.

- Music Norway sine rådgivere sitter på et godt internasjonalt nettverk, og har her håndplukket ut disse ekspertene i markeder fra hele verden. Det er svært mye du kan gjøre hjemmefra, før du kjøper flybilletten ut. Så sitter du på et prosjekt eller en artist du mener har eksportpotensiale, er det bare å søke om veiledning her, sier Roza Taslimi, prosjektkoordinator i Music Norway.

De fem nye markedsveilederne er:

Evan Dubinsky - Markedsveileder Canada 2022

Evan er eventprodusent og holder til i Toronto. Trenger du innblikk i musikkbransjen og markedet i Canada?

Evan jobber i dag med POP Montreal og har tidligere jobbet med internasjonalt anerkjente musikk- og bransjefestivalen North by Northeast, og produserte arrangementer for både AEG og Goldenvoice. Han jobbet tidligere i Blue Skies Turn Black i Canada og har produsert musikk, komedie- og filmeventer i Montreal, Toronto og Los Angeles.

I tillegg til sine prestasjoner i livemusikksektoren, strekker Evans omfattende produksjonerfaring seg inn i filmbransjen, hvor han som music supervisor har jobbet med en rekke filmer som Black Conflux (2020), Random Acts of Violence (2019) og Goon: Last of the Enforcers (2017).

Evan har i 2022 produsert Music Norways veikart til Canada. Han har god kjennskap til musikkbransjen i landet, og kan gi gode råd om markedet og mekanismene der.

Evan Dubinsky photo
Evan Dubinsky har laget Music Norways veikart til Canada
Vekst 2026:

46%

av eksportselskapene har ambisjoner om å jobbe mot Canada fremover

Mariana "Malfi" Dorantes - Markedsveileder Mexico 2022

Malfi er ansvarlig for MalfiCo – det første pressebyrået i Mexico som spesialiserer seg i musikk.

Malfi Dorantes begynte sin karriere i musikkbransjen for 14 år siden, og ble en av de første meksikanske kvinnene dedikert til uavhengig musikkpromotering. Malfi er nå ansvarlig for MalfiCo – det første pressebyrået i Mexico som spesialiserer seg i musikk. Gjennom årene har MalfiCo samarbeidet med band som Whitest Boy Alive, Peter, Bjorn & John, Skott, Datarock, Death By Unga Bunga, Orions Belte og Kakkmaddafakka, med å forsterke deres tilstedeværelse og utvide deres publikumsbase i Mexico. Dorantes er også professor i kommunikasjon, rådgiver for musikk, podcaster, og har jobbet som musikkjournalist og fotograf for en rekke publikasjoner.

Malfi
Vekst 2026:

44%

har ambisjoner om å jobbe mot Mexico fremover

Olga Tuszewska - Markedsveileder Polen 2022

Artist manager basert i Warszawa. Hennes erfaring dekker stort sett alle sektorer innen musikkvirksomhet i Polen.

Hun er en artist manager basert i Warszawa, Polen. Hennes erfaring dekker stort sett alle sektorer innen musikkvirksomhet i Polen. Hun startet sin karriere nederst på rangstigen som assistent på festivaler og gikk derfra til å jobbe som turné- og artist manager, konsert- og PR-sjef og og daglig leder. Hun vet alt som er å vite om polsk showbusiness og har også reist og deltatt på mange paneler og møtt mange mennesker fra musikkbransjen over hele verden (i USA, England, Tyskland, Estland og Island).

I tillegg har hun jobbet i to plateselskaper, som promoter på Stodola i Warszawa og administrert karrieren til forskjellige polske artister som blant annet Brodka (i over 10 år) og Krzysztof Zalewski. Hun har vært med på å utvikle artister fra starten av, til å oppnå en vellykket karriere i Polen. Dette inkluderer å nå et stort publikum og samtidig la artister forbli seg selv uten at det skal gå på bekostning av artistens kunstneriske verdier. En av hennes suksess historier er å veilede Krzysztof Zalewski fra å spille på de små 100 kap. klubbene til å selge platinaalbum og spille arena konserter for flere tusen publikummere.

Olga
Vekst 2026:

34%

ønsker å jobbe mot Øst-Europa fremover

Anton Teichmann - Markedsveileder Tyskland 2022

Trenger du ekspertise på det tyske indie-markedet?

Anton Teichmann har lang fartstid i musikkbransjen, der han har hatt fokus på innspilt musikk og management innenfor indie-pop.

Han har jobbet for flere tyske indie-labels (Sinnbus, Morr Music) samt som prosjektleder for Initiative Musik og Sound Diplomacy. Etter det startet han labelet Mansions and Millions i 2015 som siden har vunnet prisen for Beste tyske label på VUT Indie Awards. I 2020 var han med på å grunnlegge artist managementet A-Okay sammen med Amande Dagod. I tillegg så jobber han frilans med PR, turnébooking og som DIY-konsertarrangør.

Anton Teichmann
Vekst 2026:

81%

av norske eksportselskaper jobber mot det tyske markedet

Maria Gonzales - Markedsveileder USA 2022

Er du interessert i det amerikanske markedet, med fokus på LA? Søk veiledning hos Maria!

Gjennom sin karriere i musikkbransjen har Maria hatt på seg flere hatter: PR og media for artister, A&R, artist manager, markedsføring, merkevarebygging/ merch og turnee management. Hun har jobbet med en eklektisk liste over talenter: A Tribe Called Quest, BIA, Busta Rhymes, Chad Hugo (The Neptunes), Highdefrazjah, IamSu!, Jabbawockeez, Kreayshawn, Madonna, Mastodon, Michael Buble, Nick Wells, Nickelback, Nubya Garcia, Oasis, Slipknot, Yuna ++. Hun har jobbet hos Roadrunner Records, Bravado, Warner Bros og eier sitt management- og musikkkonsulent-/produksjonsselskap, Yardnoise.

Maria Gonzales
Vekst 2026:

64%

av eksportørene jobber med eksport til USA

Våre rådgivere vil gjerne dele sin kunnskap med deg. Du kan når som helst søke om å få en gratis veiledningstime med rådgiverne, timene blir delt ut fortløpende basert på rådgivernes tilgjengelighet. Vi anbefaler også at du tar en titt på våre veikart som gir en kort oversikt og introduksjon til flere ulike markeder.

De andre markedsveilederne kan du finne HER.