The Music Manager #10: Kai Robøle

Kai Robøle har bidratt til å bygge internasjonale låtskriverkarrierer via selskapene Waterfall Music og Arctic Rights Management, og i denne episoden av The Music Manager deler han av sine erfaringer som en sentral del av den norske eksportrettede musikkbransjen som publisher.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 09.11.2022

Eksportpodden no10 nettsiden Kai Vegard
Kai Robøle er Vegard Waskes gjest i episode 10 av The Music Manager (Montasje: Karoline Røed Tønnesen)

Kai Robøle har lang erfaring som publisher og har bygget opp selskapene Waterfall Music og Arctic Rights Management. Gjennom disse selskapene har Robøle bidratt til den internasjonal suksessen til låtskrivere som Ina Wroldsen og Caroline Ailin, og i denne episoden av The Music Manager forteller Robøle om egenskaper som må til for at låtskrivere skal lykkes kommersielt.

Med sine styreposisjoner i Musikkforleggerne og TONO har Robøle oversikt over norsk rettighetsforvaltning historisk og fremover i tid og snakker om hvordan pengestrømmene beveger seg internasjonalt og tilbake til Norge. Robøle snakker også om forskjellene på å jobbe mot det koreanske og amerikanske markedet.

Episoden finnes også hos Apple Music og Acast.

Music Norways podkastkanal Eksportpodden er vertskap for serien The Music Manager, som lages av Vegard Waske. I The Music Manager møter Waske andre managere som opererer i ulike markeder og som går i dybden på hvordan de jobber med sine klienter internasjonalt.

Vegard Waske er manager for Cashmere Cat som har gjort stor suksess i USA som låtskriver og produsent for artister som Justin Bieber/Kid Laroi, Halsey, Travis Scott, The Weeknd, Kanye West og Ariana Grande. Waske har en mangfoldig bakgrunn som blant annet hardcore-trommeslager, journalist, Slottsfjell-booker, og har vært manager for blant andre JR Ewing, Jaga Jazzist og Lindstrøm. Waske driver Mandelbaum Management som i tillegg til Cashmere Cat huser Digitalism, Charlie Cunningham, TRXD og Bearson. «The Music Manager» for Music Norways podkast-kanal Eksportpodden er Waskes første podkast-serie.