Erik Smaaland er Årets Internasjonale Suksess

Produsenten og låtskriveren fikk Spellemann-prisen under utdelingen på Clarion Hotel the Hub torsdag kveld.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 04.04.2024

Erik Smaaland Spellemannvinner 2023 (Foto: Henning Lefsaker)
Erik Smaaland glad vinner av en Spellemann-harpe for 2023. (Foto: Henning Lefsaker)

Erik Smaaland er vinner av Spelleman og Music Norways pris Årets Internasjonale Suksess.

- Jeg var helt sikker på at jeg ikke skulle vinne, og det var helt greit for de nominerte er helt utrolige folk som har fått til så utrolig mye, sier en glad Erik Smaaland.

2023 var året da musikkprodusenten og låtskriveren fra Bærum ikke bare fikk oppfylt, men overgikk sine egne forventninger. Med en imponerende portefølje av arbeid for internasjonale ikoner som Tiësto, Rita Ora, og Robin Schulz, har Smaaland vist en unik evne til å treffe en internasjonal nerve fra sin base i Oslo. Der mange søker ut av landet, har småbarnspappaen nå heller valgt å oppgradere studioet i Oscarsgate.

- Fjoråret var da jeg for første gang følte at jeg hadde kommet dit jeg ville. Jeg har hatt et hårete mål om å ha fire store releaser i året. Det klarte vi plutselig i fjor. Det var egentlig litt overveldende, reflekterer han.

Les mer om det som skjedde det året Smaaland ble nominert for her:

Årets Internasjonale Suksess er et samarbeid mellom Spellemann og Music Norway for å hedre internasjonale suksesshistorier som bidrar til å øke norsk musikkeksport. Prisen skal løfte frem artister, låtskrivere og produsenter som har bragt norsk musikk ut over landegrensene, som fremmer norske suksesshistorier i utlandet, og som stimulerer en hel bransje til å satse internasjonalt.

Tidligere prisvinnere i kategorien er Peder Elias (2022), Aurora (2021), girl in red (2020), Lise Davidsen (2019), Stargate (2018), Ina Wroldsen (2017), Alan Walker (2016) og Kygo (2015).

Prisen består av Spellemannharpe, og et stipend på 100.000,- gitt av Kultur- og likestillingsdepartmentet, som vinneren skal gi videre til en person, en organisasjon eller et miljø som har bidratt til å inspirere og stimulere musikkinteressen hos vinneren. Stipendet går under navnet «Det var her det begynte».

Se videoen som ble laget med Smaaland i forbindelse med nominasjonen.