Høyt på listene og spilte på noen av UK's største arenaer

Sigrid er nominert til Music Norway og Spellemann sin pris «Årets Internasjonale Suksess».

Skrevet av Tina Brodal 05.04.2023

1x1 Nominerte 2022 1080x1080px98
Sigrid er en av de nominerte til Spellemannprisen Årets Internasjonale Suksess. Foto: Sesong 1

Helt siden låten «Sun» ble kåret til Ukas Urørt i 2013 har Sigrid Raabe etablert seg til en solid artist med internasjonal stjernestatus. UK har særlig lagt sin elsk på Ålesund-jenta, som de siste årene har toppet listene og opptrådt på noen av de største tv-showene og festivalene Storbrittania har å by på.

- 2022 var et veldig gøy år, det var veldig gøy å endelig være tilbake på jobb på ordentlig!

Nytt album rett inn på topplistene
2022 var året hun slapp sitt andre album «How To Let Go» som gikk rett inn på 2.-plass på den britiske topp 100-lista. I løpet av året har Sigrid og bandet turnert i USA, hatt flere turneer i UK, Norge og i Europa. Hun har preget forsidene til internasjonale magasiner, gjort intervjuer med The Guardian og BBC. For sistnevnte spilte hun på deres store nyttårsshow som årlig er sett av over 10 millioner briter. I tillegg var Sigrid også å se på scenen på Glastonbury Festival, The Late Late Show med James Corden og den anerkjente Wembley Arena i London.

Sigrid vant også “Best Nordic Act” under MTV Europe Music Awards, og "Best Collab" med artisten Griff under NME Magazine Awards. I forbindelse med album-slippet var hun å finne på en egen billboard på Times Square i New York.

Vinneren av Årets Internasjonale Suksess blir offentliggjort i forbindelse med Spellemannutdelingen 15 april på Telenor Arena.

Tidligere prisvinnere i kategorien er Aurora (2021), girl in red (2020), Lise Davidsen (2019), Stargate (2018), Ina Wroldsen (2017), Alan Walker (2016) og Kygo (2015).

Prisen består av Spellemannharpe, og et stipend på 100.000,- gitt av Kulturdepartementet som vinneren skal gi videre til en person, en organisasjon eller et miljø som har bidratt til å inspirere og stimulere musikkinteressen hos vinneren. Stipendet går under navnet «Det var her det begynte».

Juryen har bestått av: Helene Dolva Broch (juryleder), Kaja Bjørntvedt, William Wiik, Sveinung Rindal og Jenny Thyrhaug.