ETEP - European Talent Exchange Program

ETEP som mål å gi et løft til den internasjonale karrieren til europeiske artister.

Internasjonalt samarbeidsnettverk

etep.nl/
ETEP

European Talent Exchange Program (ETEP) ble introdusert i 2003 for å gjøre 'utveksling' av europeiske artister over hele Europa mulig i større skala enn noen gang før. Etter initiativ fra ESNS (Eurosonic), letter ETEP booking av europeiske artister på festivaler utenfor hjemlandet og genererer omfattende medieeksponering for disse artistene i samarbeid med European Broadcasting Union (EBU), eksportkontorer og lokale medier. På denne måten har ETEP som mål å gi et løft til den internasjonale karrieren til europeiske artister.

ETEP består av over 130 festivaler, 32 radiostasjoner og 24 partnere.

Hvorfor er det behov for å utveksle europeiske artister?

ETEP ble implementert på grunn av de store vanskeligheter som europeisk popmusikk opplever i internasjonal promotering og distribusjon. Historisk sett har det angloamerikanske repertoaret vært hovedfokus for profesjonell musikkdistribusjon og markedsføring. Til tross for sitt store mangfold og kvalitet har europeisk musikk halt etter. Derfor ble ETEP initiert for å stimulere samarbeid på kultur-, forretnings- og medienivå i den europeiske musikkindustrien for å utvikle et solid nettverk for å fremme, støtte, motivere og oppmuntre til fri flyt av kreativt europeisk musikktalent over hele kontinentet.

Innvirkning

Siden starten av programmet i 2003 har ETEP lagt til rette for 4,144 show med 1531 artister i 37 land, og vi er veldig stolte over å ha bidratt til karrieren til så mange talentfulle europeiske musikktalenter. Mange av artistene som mottok støtte fra ETEP i begynnelsen av karrieren, har vokst til å bli veldig suksessfulle. I løpet av de siste 17 årene har artister som Aurora, Sigrid, Agnes Obel, Ásgeir, Ben Howard, Benjamin Clementine, Calvin Harris, Franz Ferdinand, James Blake, MØ, Noisia, Selah Sue, The Editors, The Kooks, The XX, Within Temptation and Years & Years hatt stor nytte av støtten til ETEP-programmet. Mer nylig spilte artister som Idles, Shame, Alma, Aurora og Dua Lipa noen av sine første internasjonale show med støtte fra European Talent Exchange Program.

Norske medlemmer av ETEP

Music Norway

Øya Festivalen

by:Larm

Slottsfjell

NRK P3